Followers

Sunday, December 4, 2011

Pertandingan Kesenian Kebangsaan

Pada 9-11 November yang lalu, Pertandingan Kesenian Pendidikan Khas Peringkat Kebangsaan telah berlangsung di Terengganu. PPKI (BP) SMK Machang Bubuk mewakili negeri Pulau Pinang dalam pertandingan tarian dimana 8 dari 10 orang penari merupakan murid PPKI(BP) SMK Machang Bubuk. Selain itu murid PPKI (BP) SMK Machang Bubuk turut mewakili Pulau Pinang dalam acara sukaneka.


Dalam pertandingan tarian, negeri-negeri yang berjaya mendapat tempat top 5 ialah Melaka sebagai juara, Sarawak sebagai naib juara, Wilayah Persekutuan Labuan di tempat ke 3, Johor di tempat ke 4 dan Sabah di tempat ke 5.
Berikut disertakan video yang telah diupload di Youtube utk tatapan semua pengunjung blog ini yang terdiri daripada 15 video tarian yang mewakili negeri masing-masing. Untuk makluman semua, video ini telah dirakamkan dan diupload sendiri oleh guru PPKI SMK Machang Bubuk yang mengiringi pelajar sepanjang pertandingan tersebut. Dibawah ini disertakan link video tersebut yang telah diasingkan mengikut negeri-negeri yang menyertai pertandingan tersebutDi harapakan perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada semua pengunjug blog umumnya dan guru-guru PPKI khususnya. Terima kasih dan selamat menonton ...

No comments: